X 

Guvernul a creat Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău

22 feb. 23:30   Societate
1463 0

Localitățile din componența municipiului Chișinău vor putea accesa fonduri naționale și externe destinate dezvoltării regionale, la fel ca și alte orașe/comune din țară.

În acest sens, pe lîngă Agențiile de Dezvoltare Regională Nord (ADR), Centru, Sud și Găgăuzia, va fi creat ADR Municipiul Chișinău, în calitate de instituție publică, al cărei fondator este autoritatea de elaborare a politicii de dezvoltare regională, anunță Noi.md

O hotărîre de Guvern în acest sens a fost aprobată de miniștri la propunerea ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Aceasta prevede că din componența consiliilor regionale de dezvoltare vor face parte reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat, selectați de minister. În cazul ADR-urilor pentru UTA Găgăuzia și pentru Municipiul Chișinău, în consiliile regionale de dezvoltare vor fi incluși bașkanul/primarul general al capitalei, conducătorii entităților suprateritoriale locale/un reprezentant al Consiliului municipal și cîte trei primari delegați.

„Crearea ADR Municipiul Chișinău a fost prevăzută anterior în mai multe documente de planificare strategică, dar și a fost cerută de aleșii locali”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Pentru finanțarea cheltuielilor de organizare și funcționare a ADR Municipiul Chișinău se vor utiliza sursele prevăzute în Legea bugetului de stat pentru Fondul național pentru dezvoltare regională și locală.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий