COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Guvernul a aprobat reguli noi pentru eliberarea autorizațiilor de transport internațional

16 sep. 11:45   Societate
1067 0

Guvernul a aprobat noi reguli pentru eliberarea autorizaţiilor pentru transportul internaţional. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, transmite Noi.md cu referire la infotag.md.

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că noul regulament a fost discutat cu lucrătorii din domeniul transporturilor implicaţi în transportul internaţional.

"Ştim cît de adînc corupţia a prins rădăcini, în special la capitolul eliberării autorizaţiilor. În prezent, Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) eliberează autorizaţii anuale, aşa-numitele CEMT şi permise unice pentru acele ţări cu care Moldova are un acord de cooperare în acest domeniu.

Pînă în prezent, au fost eliberate 1,5 mii de autorizaţii CEMT, în timp ce aproximativ 4,6 mii de camioane sînt implicate în transport. Această lipsă de permise este asociată cu corupţie, mită, traficul de influenţă - unele companii obţin mai multe permise decît altele, se formează monopoluri", a spus Spînu.

Potrivit lui, noul regulament este destinat să corecteze situaţia. În primul rînd, sînt introduse anumite criterii pentru a înţelege starea reală şi numărul real de unităţi de transport implicate în transportul internaţional de mărfuri.


"De asemenea, permisele vor fi eliberate doar pentru camioanele care sînt deţinute direct (sau închiriate) de companie. Se introduce o limitare a numărului de autorizaţii unice eliberate - nu mai mult de zece per companie", a spus ministrul, menţionînd că, prin astfel de proiecte, Guvernul va face ordine în activitatea ANTA, va identifica oficialii corupţi, iar acest lucru în final va ajuta la "dezvoltarea şi creşterea antreprenorilor cinstiţi".

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽