COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7917
Criza energetică stiri: 533

Guvernarea vrea să aducă la picioarele sale toată presa din Republica Moldova

15 noi. 2021,, 17:30   Societate
1512 0

Guvernarea vrea să aducă la picioarele sale toată presa din Republica Moldova. Astfel deputatul PSRM, Grigore Novac, a comentat modificările la legea audiovizualului, votată de către majoritatea PAS, dar și demiterea conducerii Consiliului Audiovizualului (CA), transmite Noi.md.

În cadrul unui briefing de presă, unde deputații socialiști au prezentat raportul de activitate al guvernului Gavrilița, la 100 de zile de la investire, Grigore Novac a menționat că PAS limitează dreptul la libera exprimare și cenzurează instituțiile de media.

"Poftele dictatoriale ale regimului nu se limitează doar la supunerea posturilor de televiziune Moldova 1, Moldova 2 și a postului de Radio Național. Dar vine să pună pumnul în gură jurnaliștilor. Guvernarea vrea să aducă la cheremul lor politic toate televiziunile și posturile de radio, prin schimbarea componenței regulatorului în domeniu – Consiliului Audiovizualului. Ați văzut săptămîna trecută cum cei de la CA au fost executați public în plenul parlamentului. Chiar și jurnaliștii notorii din Republica Moldova, cu experiență bogată, au fost învinuiți de toate relele, de afiliere politică, și ăștia erau jurnaliștii car pe timpuri luptau pentru libertate de exprimare. Guvernarea verișoarelor nu se va opri, chiar dacă unii jurnaliști vor dori să critice, vi se va închide gura, vor veni cu avertizare, amendă, iar punctul culminant va fi retragerea licenței", a declarat Novac.

Deputatul PSRM spune că este de neînțeles de ce o majoritate parlamentară proeuropeană apelează la instrumente care țin de totalitarism.

"Nimeni nu mai credea vreodată că vom ajunge să trăim vremuri cînd Parlamentul decide cine să fie directorul companiei Teleradio-Moldova și să desemneze membrii Consiliului de Supraveghere al instituției. Această practică contravine democrației și deja a fost deplînsă de organizațiile de media. Experții din societatea civilă spun că ne vom trezi cu un control direct și imixtiune politică în activitatea TRM. Jurnaliștii instituției vor executa comenzi politice, vor închide ochii la greșelile comise de guvernare, iar contribuabilii vor consuma un produs lustruit politic și împachetat conform tuturor rigorilor propagandei", a mai spus Novac.


Totodată, Novac a precizat că toate acțiunile PAS pe acest segment contravin cu prevederile Acordului de Asociere RM-UE, care prevede independența mass-media.

2

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X