COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7844

Gunoiște plină cu deșeuri periculoase la Căușeni

22 sep. 2021,, 10:30   Societate
1460 0

Sîmbăta trecută, un locuitor al satului Taraclia a rămas șocat de ceea ce a descoperit la gunoiștea din localitate, transmite Noi.md cu referire la studio-l.md.

Bărbatul a mers să ducă un sac cu frunze acolo și nu i-a venit să creadă ce a descoperit la fața locului. Saci întregi cu deșeuri medicale periculoase aruncate la sol, seringi, eprubete, sisteme de la perfuzie și altele.

Acesta a expediat imaginile Ministerului Sănătății, Primăriei din sat și presei, întrebînd dacă există vreun protocol medical în acest sens. Totodată, bărbatul a sunat la 112, iar la fața locului au fost chemați polițiștii.

Luni dimineață, Centrul de Sănătate Publică din raion s-a autosesizat pe acest caz și a efectuat un control inopinat în localitate. Epidemiologii din Căușeni spun că informația oferită de bărbat a fost confirmată, iar la gunoiștea din sat au găsit toate deșeurile medicale.

Membrii Comisiei de la Centrul de Sănătate Publică Căușeni ar fi mers și la Centrul de Sănătate din sat, iar șefa acestuia, Ludmila Josan, și-ar fi recunoscut vina.


Solicitată să ofere o explicație, Ludmila Josan afirmă că, vinerea trecută, o infirmieră ar fi scăpat o găleată cu apă pe sacul cu deșeuri și, fără să spună cuiva despre acest lucru, femeia ar fi luat sacul și l-ar fi aruncat la tractorul din sat care colectează deșeurile.

Aceasta recunoaște că Centrul medical nu are un contract încheiat cu firma care gestionează deșeurile medicale și asta pentru că suma anuală pentru acest tip de serviciu se ridică la 10.000 de lei.

Pînă în prezent acestea ar fi fost transportate de la Taraclia la Căușeni , iar de aici - transmise firmei din Chișinău, cu ajutorul Centrului de Sănătate din Căușeni.

Centrul de Sănătate Publică Căușeni a întocmit o prescripție sanitară privind nerespectarea Regulamentului sanitar în vigoare, iar șefa centrului s-a ales cu proces-verbal și urmează a fi amendată.

Totodată, Centrul medical din Taraclia va fi impus să colecteze toate deșeurile medicale aruncate la gunoiște și să încheie un contract de colectare cu firma responsabilă de deșeurile medicale.0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X