X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1092

Grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor de pe cardurile cetățenilor, destructurat

9 aug. 14:15   Societate
1379 0

Angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni și ofițerii de investigație ai Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii raionului Ungheni și în colaborare cu angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, au destructurat activitatea criminală a unui grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse s-a stabilit că, în perioada lunii octombrie 2021 - pînă în luna iulie anul curent, un grup infracțional de persoane, prin intermediul aplicației ”Messenger” de pe contul de Facebook a victimelor, acționînd în scopul însușirii banilor de pe cardul bancar, prezentîndu-se cu nume și prenume fals, obțineau de la acestea în mod fraudulos, numărul cardului bancar, inclusiv și codul CVV, de pe care, ulterior, prin metoda retragerii numerarului, au deposedat 22 persoane fizice de mijloace bănești, în valoare totală de peste 300 mii lei.

La fel, s-a stabilit că, organizatorii acestor infracțiuni se află în detenție în instituțiile penitenciare din Republica Moldova. Activitatea lor fiind bine determinată, iar fiecare membru al grupării criminale avînd rolul său în comiterea infracțiunii și persoane de încredere aflate la libertate.

Totodată, în scopul acumulării probatoriului, au fost efectuate percheziții la domiciliile persoanelor suspecte, unde au fost depistate și ridicate telefoane mobile și mai multe carduri bancare.


Ca rezultat al măsurilor întreprinse, doi suspecți au fost reținuți penal, unul fiind ulterior plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, iar a treia persoană la moment este condamnată și se deține într-un penitenciar din țară.

Precizăm că, în continuare, se întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав