COVID-19 în MOLDOVA

Grup criminal reținut pentru contrabandă cu țigări

Grup criminal reținut pentru contrabandă cu țigări

Șapte bărbați care intenționau să treacă ilegal peste rîul Prut un lot cu țigări au fost reținuți în flagrant.

A stfel, urmau a fi transportate, cu ocolirea frontierei vamale, un lot de țigări de marca ”Ritm” și ”Focus”, în valoare de 1 135 000 lei.

Activitatea ilegală a grupului, a fost documentată de ofițerii de investigații mai multe luni, iar în cadrul măsurilor speciale s-a constatat că fiecare membru avea roluri bine determinate și ierarhizate. Unii membri, cu automobile personale escortau și supravegheau teritoriul, iar alții cercetau și monitorizau anumite puncte ale frontierei, pentru a organiza transportarea mărfii fără impedimente.


Articolele de tutungerie erau procurate de pe piața internă a Republicii Moldova și transportate pînă la zona verde a frontierei pe anumite trasee, cu automobile de teren din categoria ”Off Road” cu numere de înmatriculare false, care aparțineau membrilor grupării.

Într-un anumit punct al zonei de frontieră, încărcătura era descărcată și ulterior prin intermediul bărcilor gonflabile era transportată peste rîul Prut.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele figuranților au fost depistate și ridicate două bărci gonflabile cu motoare, stații radio utilizate pentru comunicare în timpul transportării mărfii, o armă cu țeavă ghintuită fără acte, dar și două mijloace de transport în care se aflau 108 cutii cu țigări, ce urmau a fi scoase prin contrabandă peste rîul Prut.

Șapte persoane cu vîrste cuprinse între 27 și 43 ani, membri ai grupului criminal, au fost reținute pentru 72 de ore, iar ulterior plasate în arest la domiciliu. Aceștia riscă pînă la 10 ani privațiune de libertate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load