Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Grosu, despre reținerea presupusului autor al atacurilor de la Tiraspol

24 mai. 12:00   Societate
2241

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat anunțul pretinselor autorități de la Tiraspol privind identificarea autorului atacului cu cocktailuri Molotov asupra clădirii Comisariatului Militar din stînga Nistrului, care ar fi un locuitor al municipiului Chișinău.

Potrivit lui Grosu, în așa mod, pretinsele autorități separatiste nu fac decît să aducă acuzații Chișinăului, asta fiind o retorică tipică Tiraspolului, transmite deschide.md.

„Prima constatare e că așa-numitele autorități au prins la curaj. Pînă acum nici nu-i auzeai, nici nu-i vedeai. Ei vorbeau de niște forțe nu știu de unde și nu știu de care... Eu intuiesc că probabil au primit un text pe care trebuiau să-l reproducă și, ca de obicei, tot curajul lor se reduce la învinuiri la autoritățile constituționale de la Chișinău.

(...) Este o retorică tipică de a da vina pe Chișinău, care acum, în situație de izolare, pe frontiera de est a malului stîng, face tot posibilul ca în stînga Nistrului să ajungă medicamente, combustibil, produse alimentare, fertilizanți pentru lucrările agricole, alte mărfuri necesare... și ajung... totul primesc peste Nistru. Noi ne îngrijim de cetățenii noștri. Este o retorică belicoasă”, a comentat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni de la Prime.

Președintele Parlamentului subliniază că rămîne de urmărit „cum o să se comporte în continuare”, așa cum „marea majoritate a cetățenilor din stînga Nistrului nu-și doresc escaladarea conflictului, chiar și această pretinsă administrație autoproclamată la fel nu-și dorește, pentru că ei înțeleg că pot pierde într-o clipă tot ce au agonisit”.


În context, Igor Grosu a readus aminte despre cele două grupări din stînga Nistrului, una îndreptată spre provocări, iar alta fiind mai pragmatică și care nu-și dorește escaladarea conflictului.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав