TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Groază la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Bălţi

Groază la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Bălţi

Murdărie, mucuri de ţigară, sticle goale şi pereţi jerpeliți. Aşa arată scuarul Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Bălţi.


Directorul instituţiei spune că va face un demers către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru salubrizarea şi reparaţia clădirii.


Teatrul Naţional Vasile Alecsandri are un buget anual de aproximativ şase milioane de lei. Directorul instituţiei spune că banii ajung doar pentru salarii şi întreţinere.


"Am mai făcut acum două săptămîni o solicitare la Inspectoratul de Poliţie. Mi-e ruşine să spun, cred că aşa ne este cultura. Poţi să ieşit la orice oră şi să le spui la tineri că nu se poate să sta pe scări. Atunci ni se spune că e loc public", a afirmat directorul, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri, Bălţi, Veaceslav Vlad.


Directorul instituţiei spune că va face un demers către Ministerul Educaţiei, pentru a obţine finanţare pentru lucrări de reparaţie, inclusiv pentru scuar.


"Pentru anul viitor, în baza expertizei tehnice vom vedea ce este necesar, fie că este acoperiş, fie că sînt lucrările de la faţadă sau alte lucrări care trebuie făcute", a comunicat secretarul de stat MECC, Andrei Chistol.


Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Bălţi a fost mutat în clădirea din centrul municipiului, în anul 1991.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load