COVID-19 în MOLDOVA

Grilajele şi capacele de canalizare au dispărut de pe străzile din Ungheni

Grilajele şi capacele de canalizare au dispărut de pe străzile din Ungheni

Peste 30 de grilaje şi capace de canalizare au dispărut de pe străzile din Ungheni în ultimele săptămîni.

În timp ce poliţia nu poate da de hoţi, primăria a instalat mai multe pancarte pentru a sensibiliza opinia publică în acest caz. Localnicii spun că vieţile le sînt în pericol.

De aceiaşi părere sînt şi conducătorii auto, care afirmă că obiectele furate pot fi găsite la punctele de colectare a metalului uzat.

Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, cel care a venit cu iniţiativa de a instala pancartele, spune că hoţii nu au frică nici de Dumnezeu.

"Chiar lîngă această frumoasă biserică "Acoperămîntul Maicii Domnului" au fost sustrase doar trei capace. Este o situaţie care cred eu nu mai poate fi tolerată. Au dispărut deja peste 30 de grătare şi capace de canalizare în oraş. Desigur, noi, de fiecare dată am intervenit şi le-am reînlocuit. Dar, ne-am gîndit că acest lucru nu se poate întîmpla la nesfîrşit şi înainte de a le reînlocui, am zis să facem o campanie de sensibilizare", a spus Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Poliţiştii au înregistrat o singură plîngere în acest sens, în 19 iulie, de la Întreprinderea Municipală "Apă Canal" Ungheni. Atunci, angajaţii au spus că au dispărut trei capace de canalizare şi 15 grilaje.

"Prejudiciul cauzat se ridică la 23 de mii de lei. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru furt. La moment, poliţiştii întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate", a spus Mariana Beţivu, ofiţer de presă IGP.

Cei găsiţi vinovaţi riscă o amendă de pînă la 50 de mii de lei, pînă la 240 de ore neremunerată în folosul comunităţii sau patru ani de puşcărie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load