Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Gribincea, admis pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție

28 mai. 13:49   Societate
2759 0

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis marți, 28 mai, să declare dosarul avocatului Vladislav Gribincea admisibil pentru concursul la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Decizia vine după ce Gribincea a contestat inadmisibilitatea sa inițială, pronunțată de CSM pe 21 mai 2024. Dosarul lui Vladislav Gribincea a fost declarat inadmisibil, potrivit CSM, „din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și două referințe de la persoane notorii”.

În timpul audierilor, Vladislav Gribincea a subliniat că aceste neprezentări nu au fost intenționate și că lipsa unei comunicări adecvate între el și CSM a condus la această situație.

„În privința certificatului medical, vreau să menționez că starea sănătății poate fi verificată pînă la finalizarea concursului. În asemenea circumstanță există temei de a retrage acea decizie. Poate dacă era o comunicare mai bună nu ar fi fost această situație. Eu nu am primit nicio îndreptare de la CSM și nu am prezentat acel certificat. Cum de unii candidați au primit, iar alții nu au primit acea îndreptare?”, a spus Vladislav Gribincea.

La data de 21 mai, curent, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a constatat că dosarul depus de juristul Vladislav Gribincea este incomplet, astfel acesta nu a fost admis pentru funcția de judecător al CSJ. Alți șase candidați, care au aspirat la funcții, au primit undă verde de la CSM. Printre ei – și actualul procuror general interimar, Ion Munteanu.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав