COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Gribincea a adus scuze lui Hogan

13 oct. 08:32   Societate
1838 0

Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, își cere scuze de la fostul Ambasador al SUA, Dereck J. Hogan, după ce ar fi folosit o expresie nepotrivită.

Asta după ce procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a făcut publice secvențe din corespondența lui Gribincea cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, transmite noi.md cu referire la stiri.

„Nu am fost și nici nu sînt rasist. Nu tolerez rasismul sau orice altă formă de discriminare. Dimpotrivă, asigurarea egalității și combaterea discriminării sînt valori insistent promovate de mine personal, dar și de CRJM, organizația pe care o conduc. Cu toate acestea, am greșit!

Nu aveam nici cea mai mică intenție să ofensez sau să discriminez pe cineva. Atunci cînd domnul Stoianoglo m-a citat, am înțeles că am folosit o expresie rasistă.

Și nici faptul că era vorbă de o corespondență privată, nici că ea a fost prezentată manipulator și cu încălcarea legii nu pot fi o scuză pentru enunțul pe care l-am folosit, indiferent în raport cu cine este folosit!


Atunci cînd greșesc, recunosc, iar astfel de situații sînt pentru mine lecții din care învăț. Acest caz a fost discutat pe larg și în cadrul CRJM. Au fost luate deja măsuri pentru ca să nu mai fie admise expresii sau comportamente care pot fi percepute drept rasiste.

Pe această cale, vreau să aduc încă o dată scuzele mele profunde Excelenței Sale Dereck J. Hogan dar și tuturor celor pe care i-am dezamăgit. Toleranța și corectitudinea se învață zi de zi. Asta fac eu și îndemn pe toți să facă”, a menționat Gribincea într-o postare pe Facebook.

Alexandr Stoianoglo a făcut publice secvențe din corespondența fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu înalți funcționari, printre care și Vladimir Gavriliță, consilierul Maiei Sandu, de pe vremea cînd ea era prim-ministru, dar și cu Vladislav Gribincea, președinte al Centrului de Resurse Juridice din Moldova.

În una dintre convorbiri apare menționat și fostul ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan.

Potrivit descifrărilor oferite de Europol, în corespondența dintre Viorel Morari și Vladislav Gribincea apare și o aluzie la ambasadorul SUA la Chișinău.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X