COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Greutăți în deschiderea secțiilor de votare peste hotarele țării. Ce spune Chicu

Autoritățile Republicii Moldova depun toate eforturile pentru ca cetățenii aflați peste hotarele țării să-și poată exercita dreptul la vot în scrutinul prezidențial din noiembrie.

Premierul Ion Chicu a anunțat că din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19, în unele țări europene ar putea apărea dificultăți în deschiderea secțiilor de votare.

”Noi sîntem determinați și depunem toate eforturile ca aceste alegeri să fie desfășurate în mod democratic, conform celor mai înalte standarde internaționale. În acest sens se alocă toate resursele, luînd în considerare pandemia. Dorim ca toți cetățenii să-și poată exercita acest drept constituțional inclusiv cei care nu se află pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus premierul.

În prezent, MAEIE se preocupă de identificarea spațiilor pentru deschiderea secțiilor de votare peste hotare.

”Avem o provocare majoră în legătură cu pandemia. Mai multe țări europene sînt din nou afectate serios de acest val de pandemie. În această situație pot apărea unele dificultăți în permisiunea de a deschide aceste birouri electorale. Îi asigur pe toți cetățenii că noi ca autorități depunem toate eforturile pentru ca toți cetățenii să aibă dreptul la vot”, a declarat Chicu.


Potrivit informațiilor prezentate de Comisia Electorală Centrală, în cadrul alegerilor prezidențiale peste hotarele țării urmează a fi deschise 202 secții de votare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load