COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6923
Coronavirus stiri: 7690

Grecu, către Nemerenco: ”Vor suferi acei puțini intelectuali, care iubesc cultura”

16 sep. 14:24   Societate
1341 1

Președintele Uniunii Teatrale, Sandu Grecu, consideră că accesul doar cu certificatul de vaccinare sau testul la COVID în sălile de spectacol, nu va motiva oamenii să se imunizeze, după cum a afirmat anterior Ala Nemerenco.

„Poate unii ar fi motivați de această hotărîre, dar cred că ar fi doar cei, care țin la cultură și frumos... nu cred că se vor vaccina mulți pentru un spectacol de teatru”, explică Sandu Grecu pentru Unimedia, transmite Noi.md.

„Aș da dreptate doamnei ministră dacă ar fi aceste restricții direcționate pentru Mall-uri, piață, market, crede că aceasta ar influența oamenii să-și facă vaccinul, benevol-forțat.

Să restricționezi intrarea în teatru, doar cu test COVID sau vaccinare cumva se egalează cu a le spune copiilor: lecții azi nu vom avea.

Poate unii ar fi motivați de această hotărîre, dar cred că ar fi doar cei, care țin la cultură și frumos. Acesta este nivelul de cultură în Republica Moldova, trebuie să o recunoaștem. Nu cred că oamenii se vor responsabiliza și vor veni la spectacole.


Vom suferi și economic, vor suferi acei puțini intelectuali care iubesc cultura, toți cei care sînt conștienți vor avea de suferit.

Ar trebuie să fie impuse restricții pentru lucrurile pe care oamenii le consideră necesare, în majoritate. Mulți ar putea spune: eu și fără teatru voi putea exista. Nu cred că se vor vaccina mulții pentru un spectacol de teatru.

Timp de o lună se vor vedea încasările în teatre, cred că se va merge la o imposibilitate de a controla cum a fost și cu măștile și cu păstrarea distanței sociale, se va merge pe neîndeplinirea acestei cerințe.

Teatrele noastre nu sînt ca cele din Romînia, asigurate cu finanțare de la stat de 100 de procente, noi avem suportul statului de 60%, restul completăm cu banii din vînzarea biletelor.

Eu aș rămîne cu păstrarea formulei pentru prezență de jumătate din capacitatea sălii, eu nu sînt medic, vorbesc din perspectiva unui om practic, care a și organizat în 2019 spectacole în aer liber.

Eu am pledat pentru vaccinare, toată componența Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” este vaccinată, ne-a dat dreptul sa participam în festivaluri, sîntem parte a Mișcării Teatrale din Europa.

Rămîne să analizăm timp de două luni cum vor decurge lucrurile, sper în decembrie să avem o concluzie bazată pe probe nu pe emoții”, a declarat Sandu Grecu, contactat de UNIMEDIA.

Sandu Grecu a menționat anterior că „nu poți cere de la un om, care cumpără un bilet de 70-80 de lei, să achite un test de 800 lei, pentru a fi primit în sala de spectacol”, la care ministra Sănătății a comentat că „organizatorii nu ar trebui să privească doar prin prisma acestui test scump”.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu explicații și în urma solicitării HoReCa, de a preciza la care activități mai exact se referă Hotărîrea CNESP, spunînd că „ringul de dans și clubul de noapte nu este restaurant”.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a anunțat că în urma instituirii stării de urgență din 11 septembrie, accesul la evenimentele atît în aer liber, cît și în spațiile închise va fi posibil doar prin prezentarea certificatului de vaccinare sau testului la COVID.

Reamintim că vaccinarea anti-COVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽