TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Greceanîi: În Moldova ar putea fi deblocate știrile rusești

Greceanîi: În Moldova ar putea fi deblocate știrile rusești

În Moldova ar putea fi deblocate emisiunile TV de știri și cele analitice rusești.


Acest lucru a fost declarat de către președintele Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, în cadrul unui interviu acordat RIA Novosti.


Spicherul a fost întrebat ce intenționează să facă actualul Parlament în contextul hotărîrii aprobate de parlamentul de lectură precedentă privind așa numita luptă cu propaganda rusească care s-a soldat cu interzicerea emisiunilor TV de știri și a celor analitice rusești, iar această interdicție constituie de fapt o cenzură.


„Am discutat această problemă în cadrul vizitei în Duma de Stat a Federației Ruse. Trebuie să găsim o ieșire din această situație deoarece au avut de suferit nu doar posturile informaționale și analitice rusești, dar și altele. În prezent noi elaborăm o soluție pentru această problemă”, a specificat Zinaida Greceanîi.


Anterior și Președintele Moldovei, Igor Dodon, a spus că interdicția asupra difuzării știrilor și emisiunilor analitice rusești trebuie ridicată.


În 2017 Parlamentul Moldovei a adoptat un proiect de lege privind combaterea propagandei străine, inclusiv a celei rusești. Documentul interzice difuzarea de către audiovizual a emisiunilor cu caracter informațional, informațional-analitic, militar sau politic produse în țările care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Totodată, retransmiterea programelor de divertisment sau a altor emisiuni a fost permisă. Ulterior Parlamentul a adoptat un nou Cod al Audiovizualului care a lăsat în vigoare interdicția asupra difuzării știrilor ruse.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load