X 
Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Granturi din partea statului pentru organizațiile de tineret

19 mai. 13:25   Societate
1741 0

Organizațiile de tineret pot obține granturi de pînă la 600 de mii de lei din partea statului. Programul de granturi a fost lansat astăzi la Chișinău. Dosarele de participare la concurs pot fi depuse pînă în data de 17 iulie.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a declarat că în acest an a fost alocat un buget de 10 milioane de lei pentru susținerea proiectelor, acesta fiind de două ori mai mare decît anul trecut.

Directorul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret, Ion Donea, a afirmat că la concurs pot fi depuse inițiative cu un buget maxim de 200 de mii de lei în cazul proiectelor locale, 400 de mii de lei pentru proiectele regionale și 600 de mii de lei pentru proiectele naționale.

La Program pot participa organizațiile necomerciale de tineret din Republica Moldova, care desfășoară proiecte şi programe cu impact pentru tineri.

Organizaţiile aplicante trebuie să vină cu o contribuţie proprie de cel puţin 20 la sută din valoarea totală a proiectului, inclusiv non-financiară, transmite moldpres.md.


Proiectele înaintate la Program trebuie să se axeze pe o serie de priorități, inclusiv dezvoltarea capacităților umane și instituționale în sectorul de tineret, stimularea culturii de participare civică și decizională în rîndul tinerilor și susținerea proiectelor de inovație socială și dezvoltare comunitară.

Proiectele înaintate spre finanțare vor avea o durată maximă de implementare de patru luni şi trebuie să înceapă nu mai devreme de 1 august și să se încheie nu mai tîrziu de 30 noiembrie curent.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?