Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Gradul de securitate și siguranță a cetățenilor din R. Moldova și din regiune va crește

18 mai. 2022,, 14:18   Societate
1489 0

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova, semnat la Bruxelles la 17 martie 2022.

Ratificarea Acordului menționat va contribui esențial la creșterea gradului de securitate și siguranță a cetățenilor Republicii Moldova, precum și în regiune.

Scopul Acordului constă în crearea unui cadru legal referitor la acțiunile comune desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova de către Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX) și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Acordul va permite gestionarea mai eficientă a crizei regionale, a fluxului sporit de refugiați, dezvoltarea și consolidarea relațiilor de colaborare în domeniul managementului frontierei și asigurarea securității în comun cu ofițerii FRONTEX, detașați în Republica Moldova.

Datorită intervenției Comisarului European Ylva Johansson, Acordul de cooperare dintre Republica Moldova și Agenția Europeană Frontex a fost semnat și pus în aplicare în timp record, la mijlocul lunii martie anul curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?