Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Grădinițele nu vor avea program extins pentru a recupera zilele de 1 și 2 iunie

9 iun. 18:31   Societate
19443 0

Angajații grădinițelor nu trebuie să-și extindă timpul de muncă pentru a recupera zilele de 1 și 2 iunie, când nu au activat, în contextul Summitului Comunității Politice Europene.

Andrei Pavaloi, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), a menționat că personalul instituțiilor de educație timpurie nu cade sub incidența deciziei luate de Guvern, transmite Noi.md cu referire la suntparinte.md.

„Hotărârea de Guvern se referă la salariați, nu la elevi sau copii preșcolari. Am solicitat deja colegilor de la Direcție să facă un demers către Ministerul Educației și Cercetării, ca să ne explice subiectul respectiv”, a explicat Pavaloi.

Totodată, DGETS precizează că salariații care în zilele de 1 și 2 iunie încă nu se aflau în raporturi de muncă/serviciu cu unitatea în cauză sau ale căror contracte individuale de muncă/raporturi de serviciu erau suspendate la data respectivă, precum şi salariaţii care, în ziua respectivă, s-au aflat în concediu medical, de maternitate, în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la vârsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit şi în concediu de studii nu au obligaţia de a recupera timpul de odihnă.

Salariații care, începând cu data de 5 iunie, se vor afla în unul dintre concediile nominalizate au obligația de a recupera timpul de odihnă necesar după finalizarea acestuia, până la recuperarea deplină a timpului de odihnă.

10
1
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?