Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gospodinele încep să pregătească provizii cu fructe conservate

11 iun. 2018,, 07:41   Societate
3789 0

Gospodinele încep să pregătească provizii cu fructe conservate.

În ciuda faptului că preţurile sînt cam pipărate, majoritatea fac dulceaţă şi compoturi din cireşe, zmeură, vişine şi căpşune.

Vera Păpuşă din satul Cărpineni, raionul Hînceşti, conservă în fiecare vară toate căpşunele, cireşele şi vişinele din grădină.

Cei mai pofticioşi din familie sînt nepoţii, care îi dau o mînă de ajutor bunicii la culesul fructelor:

"Iarna îmi place să mănînc dulceaţă de căpşune".


"Am scos toţi sîmburii apoi mama le-a pus zahăr cît a trebuit şi le-a pus să fiarbă".

Femeia vrea să facă în această vară 100 de borcane cu dulceaţă şi compot.

"Căpşunele le-am cules de-acuma şi am făcut dulceaţă. Deja se coc malinele, cireşele albe, vişinele. Facem acasă pentru că noi avem produse naturale, fără pesticide, nu le stropim", a spus Vera Păpuşă, gospodină.

Unii oameni nu se grăbesc să-şi umple pivniţele cu conserve pentru sezonul rece:

"E scump".

"Iarna e mai nasol să găseşti şi să cumperi sucuri cu concentraţi. E mai bine cînd este un compot. Compotul este o parte a culturii, a copilăriei noastre".

Comercianţii spun că vînzările sînt cam slabe în această perioadă:

"Le plac cumpără, nu le plac nu cumpără".

Pentru un kilogram de cireşe cumpărătorii achită 10 lei, vişinele sînt vîndute cu 15 lei, iar zmeura costă în jur de 40 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?