Goran Bregovic, despre interdicția de a intra în Moldova: "Nu înțeleg!"

24 aug. 09:30   Societate
7191 0

Compozitorul și muzicianul sîrb, Goran Bregovic, a comentat situația cînd nu i-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, unde urma să susțină un concert.

„Deodată, am devenit prorus! Nu înțeleg!”, a spus indignat muzicianul bosniac jurnaliștilor, care l-a contactat.

Celebra sa orchestră – fanfară din Balcani - a fost împiedicată să intre pe teritoriul Republicii Moldova, unde urma să cînte duminică, 20 august, la un festival.

Ministrul de Interne, Adrian Efros, a menționat că s-au luat astfel de măsuri din motive de securitate. După expulzarea orchestrei sale, care călătorește întotdeauna puțin înaintea sa, Bregovic a renunțat să mai călătorească în Moldova și a anulat concertul, notează Noi.md cu referire la rador.ro.

În vizorul autorităților moldovenești se află, printre altele, un concert susținut în 2015 la Sevastopo, în Crimeea. „Sînt din Sarajevo, sînt traumatizat de război, nu pot fi în favoarea vreunui război”, a adaugă artistul născut în 1950 și care a devenit extrem de popular în toată Iugoslavia, în anii ’70.


Ministrul sîrb de externe a protestat oficial la Chișinău, asigurînd că această interdicție de intrare „a stîrnit reacții negative din partea opiniei publice sîrbe”. Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a calificat și el decizia drept una „foarte ciudată”.

17
1
1
5
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?