COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Glorificarea criminalilor naziști trebuie condamnată. Declarație

27 oct. 09:55   Societate
1970 3

Partidul Socialiștilor condamnă categoric glorificarea criminalilor naziști, indiferent de meritele lor anterioare și au cerut demontarea imediat a plăcii comemorative instalată în capitală în parcul Valea Morilor, cu inscripția rușinoasă "Cu ocazia aniversării a 80 de ani de la eliberarea Basarabiei și Bucovinei de Nord de către trupele române", transmite Noi.md.

În declarația PSRM se menționează faptul că nu poate exista nicio justificare a alianței cu Germania hitleristă, a complicității în atacul asupra Uniunii Sovietice și a exterminării a milioane de persoane. Cei care la 22 iunie 1941 au trecut frontiera de stat a URSS, în componența armatei române sunt criminali în fața umanității și crimele lor au fost deja condamnate de către Tribunalul de la Nürnberg.

”Cei care au inițiat această acțiune rușinoasă în Parcul „Valea Morilor”, care declară evenimentele din luna iunie 1941 „eliberarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord”, sunt exact aceiași criminali care justifică ocupația nazistă, Holocaustul și alte crime ale naziștilor”, a declarat PSRM.

Ei au menționat că avocații Partidului Socialiștilor intenționează să se adreseze la procuratură în legătură cu acest incident. Această placă comemorativă trebuie să fie demontată imediat.

”În viziunea noastră, instalarea acestei plăci comemorative este comparabilă cu stingerea recentă a Focului Veșnic la Complexul Memorial „Eternitate”, a declarat PSRM.

5

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X