COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Glavan spune că laboratoarele ANSP activează fără acreditare; Reacția MSMPS

Glavan spune că laboratoarele ANSP activează fără acreditare; Reacția MSMPS

Echipa laboratorului ANSP are competența necesară și își face munca cu fidelitate și responsabilitate. Acești oameni merită un mare Mulțumesc!

Așa a reacționat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale după ce deputata grupului Pro Moldova, Ruxanda Glavan, a declarat că laboratoarele ANSP activează în lipsa acreditării, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat emis presei, ministerul anunță că nu comentează și nu dă aprecieri luptelor politice care au loc în Republica Moldova.


"Provocările precum epidemia COVID-19, ar trebui să consolideze întreaga societate. Epidemia atacă localitățile țării și oamenii, aceasta afectează economia și pune sub pericol zeci de mii de locuri de muncă.

În așa condiții, problemele țării și societății ar trebui să fie peste angajamentele politice. Avem o provocare comună, atît echipa guvernului, parlamentului, autoritățile publice locale și cetățenii.

Din păcate constatăm că la unii deputați, spiritul de politician este mai puternic decît spiritul de responsabilitate civică, în loc să se înroleze și să facă tot ce pot pentru susținerea sistemului de sănătate și salvarea vieților omenești", spun reprezentanții ministerului.

Totodată, MSMPS spune că "problemele sistemului de sănătate din Republica Moldova nu sînt de azi sau de ieri. Pandemia a demonstrat că acestea nu au fost o prioritate pe agenda publică".

"Informațiile false, manipulările și denaturările sînt la fel de periculoase pentru sănătatea publică, ca și noul Coronavirus.

Ministerul își arată în continuare deschiderea pentru orice dialog constructiv și civilizat, care poate stopa răspîndirea noului Coronavirus, dar și a informațiilor false, bazate pe zvonuri și interese politice", se mai arată în comunicat.

Amintim că deputata grupului parlamentar Pro Moldova, Ruxanda Glavan, a declarat că laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, care în prima perioadă chiar și-au adjudecat ilegal dreptul exclusiv de a face teste COVID-19, activează în continuare fără a avea vreun fel de acreditare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load