Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Gîlceavă în Parlament. PAS și BCS s-au învinuit reciproc de închiderea școlilor

10 noi. 2022,, 12:37   Societate
1588 0

Schimb de replici acide la ședința Parlamentului Republicii Moldova. Atît reprezentanții partidului de guvernămînd (PAS), cît și cei din opoziție (BCS) s-au acuzat reciproc de închiderea școlilor și exodul populației.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Oleg Reidman i-a reproșat deputatului PAS, Radu Marian că operează cu falsuri atunci cînd spune că cele mai multe școli au fost închise în perioada guvernării comuniste.

”Colegul nostru (Radu Marian) a spus că în perioada comunistă au fost închise mai multe școli. Aduc datele statitisce. În perioada 2001 - 2009 au fost închise 30 școli, în perioada 2009 - 2015 - 196 de școli, 2015 - prezent au fost închise 116 școli”, a spus Reidman.

La rîndul său, deputatul Radu Marian i-a spus lui Reidman că nu știe la care date face referire.

”Eu nu știu la ce date faceți referințe, dar În 2001 - pînă în 2009 au fost închise 78 de școli, ordinul a fost semnat de Zinaida Greceanîi”, a spus Marian.


După declarațiile făcute în parlament, deputatul PAS a publicat pe pagina sa de facebook și o grafică în care prezintă datele menționate mai sus.

În susținerea colegului său, deputatul PAS Mihail Druță a spus că școlile au fost închise din cauza exodului de populație.

”Școlile au fost închise nu pentru că cineva prin ordin a vrut să închidă. Școlile au fost închise pentru că lipseau elevii, pentru că părinții au plecat peste hotare. În 2001, cînd PCRM a revenit la putere, în Italia erau 6000 de moldoveni înscriși la viza de reședință, în 2009 în Italia erau 130 de mii doar cu statut oficial, în afară de asta erau și cei care erau fără statut oficial adică circa 300 mii de moldoveni”, a declarat deputatul.

La rîndul său, deputatu BCS, Diana Caraman, a menționat că este cel mai ușor să acuzi pe cei care au guvernat anterior.

”Cel mai ușor este să învinuiești pe cei care au guvernat pînă. Cel care a venit după comuniști a fost Vlad Filat, nașul vostru de botez”, a punctat Caraman.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?