Gîlcă despre scandalul alimentației din spitale: instituția se află sub papucul lui Nemerenco

9 mar. 17:01   Societate
2160 0

Șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială din cadrul primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, a venit cu o reacție, în legătură cu scandalul legat de alimentația precară în spitale.

Asta după ce o pacientă a scris pe Facebook că că în maternitățile din capitală, mamelor este servită o mîncare ca nici comestibilă nu poate fi numită.

Gîlcă spune că a fost începută o ancheta internă, ”iar dnei Dr. Luminita Mihalcean, atribuită cu responsabilități de director-interimar i-a fost solicitată o notă explicativă (…) Dacă există neconformități și abateri, cazuri concrete si bazate pe dovezi – nu le vom tolera și vom interveni imediat”.

Totodată, Boris Gîlcă a venit cu o replică și pentru ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, care a acuzat autoritățile locale.

”Totuși amintesc dnei Ala Nemerenco, că alimentarea pacienților în spitale se face direct de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), instituție aflată în subordinea Guvernului și, cu regret, sub papucul direct al dumneaei – în baza contractelor anuale cu instituția medicală”, a scris Gîlcă, într-o postare pe Facebook.


Gîlcă mai spune că autoritățile locale nu pot aloca bani pentru alimentare, conform cadrului legal.

”Din toamna anului 2022, odată cu majorarea tarifelor la agentul termic, la gaze, energie electrică etc., mai mulți directori de spitale se plîng de insuficiența banilor de la CNAM inclusiv pe alimentare. Doar fiecare director în parte cunoaște cîte eforturi depune pentru a face față provocărilor”, a mai scris Gîlcă.

O tînără a publicat pe rețelele de socializare cîteva fotografii și un mesaj despre mîncarea dezgustătoare de la instituție. Aceasta ar fi fost internată acolo acum cîteva luni, însă despre condițiile de la instituție a scris abia ieri, în contextul Zilei Internaționale a Femeii.

12
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий