X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Ghidul video privind informarea populaţiei despre medicamentele gratuite

12 feb. 2019,, 18:50   Societate
2169 0

Cetăţenii vor fi informaţi despre paşii de acces la medicamentele eliberate în farmacii în mod gratuit prin intermediul unui ghid video, lansat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, comunică Noi.md.

Ghidul prezintă paşii ce trebuie urmaţi pentru a primi medicamente gratuite, cine sînt beneficiarii acestor preparate etc.

Amintim că din 1 februarie cetăţenii beneficiază de cel puţin un medicament gratuit din lista celor compensate. Aceste preparate sînt destinate tratamentului celor mai frecvente maladii.

Prescrierea medicamentelor compensate se efectuează de către medicii de familie, neurologi, psihiatri, endocrinologi şi pediatri ai prestatorilor de servicii medico-sanitare contractaţi de către CNAM, indiferent de forma juridică de organizare.

La prezentarea reţetei pentru medicamentele compensate, în mod obligatoriu farmacistul va propune pacientului medicamentul oferit gratis. În cazul cînd persoana refuză preparatul respectiv, aceasta va fi informată despre alte medicamente disponibile, compensate parţial.


Dacă la momentul solicitării medicamentul gratuit lipseşte în farmacie, acesta urmează să fie pus la dispoziţia pacientului în termen de 72 de ore de la adresare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий