X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Gestionarea fluxului de refugiați ucraineni și respectarea drepturilor omului pe teritoriul R. Moldova, discutată la Ministerul Justiției

14 iun. 06:45   Societate
956 0

Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, a avut astăzi o întrevedere cu delegația Consiliului Europei, condusă de către Reprezentanta specială a Secretarului general al Consiliului Europei (CoE) pentru migrație și refugiați, Leyla Kayacik, care se află în perioada 13-15 iunie, într-o vizită de lucru în Republica Moldova, informează Noi.md.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat subiecte privind gestionarea multidimensională a fluxului de refugiați din Ucraina în Republica Moldova urmare a situației de conflict armat din țara vecină. În context, secretarul de stat, Eduard Serbenco, a comunicat oficialilor europeni despre practicile și acțiunile pe care le întreprind autoritățile de la Chișinău în legătură cu gestionarea fluxului de refugiați ucraineni și a dat asigurări că aceste procese se desfășoară în acord cu standardele internaționale din domeniu.

La rîndul său, Reprezentanta specială a Secretarului general al CoE pentru migrație și refugiați, Leyla Kayacik, a declarat că Republica Moldova este un membru important al Consiliului Europei, căruia i se oferă suportul necesar în vederea acordării ajutorului de care au nevoie refugiații ucraineni. Leyla Kayacik a vorbit despre modul practic în care CoE poate susține Republica Moldova în contextul gestionării fluxului de refugiați ucraineni, cu accent pe protecția împotriva violenței, exploatării și traficului de ființe umane a celor mai vulnerabile categorii de persoane: femei, copii neînsoțiți și separați, precum și persoane în vîrstă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав