X 
Criza energetică stiri: 1620
Cutremure stiri: 271

Georgia este deschisă să ofere asistență la modernizarea instituției de apărare din R. Moldova

28 sep. 08:31   Societate
1374 0

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, E.S. Levan Diasamidze, la sediul instituției de apărare.

Principalele subiecte de pe agenda discuțiilor s-au axat pe cooperarea bilaterală pe segment militar, reformele derulate în Armata Națională, participarea în misiuni internaționale de menținere a păcii, angajamentele asumate de Republica Moldova în contextul integrării europene, dar și pe situația de securitate regională.

Oficialii au discutat, în același context, despre posibilitatea extinderii parteneriatului moldo-georgian pe segment militar, ministrul Apărării declarînd că experiența Georgiei în realizarea procesului de transformare a sectorului de apărare ar putea fi utilă Armatei Naționale.

Totodată, ministrul Nosatîi a mulțumit Guvernului georgian pentru posibilitatea instruirii militarilor Armatei Naționale în cadrul exercițiului „Noble partner” care s-a desfășurat, recent, la Tbilisi, precum și pentru schimbul de experiență, și interoperabilitatea realizate între cele două armate pe parcursul antrenamentelor.

La rîndul său, E.S. Levan Diasamidze a menționat că țara sa este deschisă să ofere asistenţă la modernizarea instituţiei de apărare din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав