Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Gavrilița reacționează după avertismentele privind întreruperea furnizării apei în capitală

26 ian. 15:56   Societate
1982 0

Premierul Natalia Gavrilița și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu riscul întreruperii furnizării apei pentru consmatorii din capitală. Declarația a fost făcută după ce Premier Energy a anunțat că va începe să deconecteze mai multe puncte de consum, din cauza neachitării datoriilor de către Apă-Canal Chișinău.

Șefa executivului a menționat că va cere instituțiilor competente să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către Regia Apă Canal.

"Am aflat cu îngrijorare că există riscul să fie deconectată furnizarea apei către consumatorii din capitală.

Voi solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către Regia Apă Canal din subordinea Primăriei Municipiului Chişinău şi cauzele formării datoriilor.

Municipalitatea trebuie să îşi asume problemele cetățenilor, să găsească soluții la aceste probleme şi nu să caute pe seama cui să pună propriile eşecuri", a menționat Gavrilița.


Menționăm că Premier Energy a anunțat astăzi că din cauza datoriei în creștere, neachitată de întreprinderea S.A. „Apă-Canal Chișinău”, începînd cu data de 26 ianuarie, curent, vor fi operate noi deconectări la mai multe locuri de consum, inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă.

Datoria totală a S.A. „Apă-Canal Chișinău” constituie deja 73,2 milioane de lei, din care 44,7 milioane de lei conform facturilor cu termenul expirat.

Pentru neadmiterea creșterii în continuare a datoriilor, furnizorul de energie a propus elaborarea unor grafice de deconectare în evantai, astfel încît volumul total de energie electrică consumată să corespundă posibilităților de plată a SA „Apă-Canal Chișinău”.

1
0
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?