X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 144
Transnistria stiri: 1455

Gavrilița: ”Deciziile privind importul metalelor vor fi adoptate pentru fiecare întreprindere în parte”

27 ian. 2022,, 15:47   Societate
3587 1

Deciziile referitor la importul metalelor vor fi adoptate de autoritățile Republicii Moldova pentru fiecare întreprindere în parte.

Despre aceasta scrie într-o postare pe pagina sa de facebook, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

”Acuzația că Guvernul nu acționează pentru protejarea drepturilor omului pe teritoriul controlat de autoritățile de la Tiraspol nu corespunde adevărului. Subiectul se află în permanență pe agenda Cabinetului de miniștri și, în special, a Biroului politici de reintegrare.

În ceea ce ține de piața metalelor uzate, includerea Moldovei pe o lista neagră din cauza activității unei întreprinderi din stînga Nistrului este un precedent extrem de periculos pe care nu îl putem accepta. Decizia UE vine pe fundalul unor intenții de a atrage investiții în piața metalurgică din Moldova care ar sparge monopolul uzinei de la Rîbnița în utilizarea metalelor colectate pe teritoriul Republicii Moldova, fapt care descurajează aceste investiții”, a scris Gavrilița.

Reamintim că premierul Natalia Gavrilița a declarat anterior că Guvernul a solicitat Comisiei Europeane să permită aducerea în Republica Moldova a deșeurilor uzate. Uzina de la Rîbnița, fiind unica întreprindere pe piață care are nevoie de metal. La rîndul lor, reprezentanții Asociației Promo-LEX declară că regretă declarațiile prim-ministrului cu privire la interesul RM în reluarea importului de fier vechi pentru uzina metalurgică din Rîbnița „în condițiile evitării abordării cazurilor grave de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав