COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6738

Gara Auto Bălți va fi modernizată

28 apr. 10:15   Societate
1385 0

Gara Auto din capitala de nord a țării ar urma să fie modernizată, dar aspectul exterior al clădirilor va fi păstrat, totuși.

Anunțul a fost făcut de autoritățiloe în cadrul unei întîlniri cu agenții economici care activrază pe teritoriul autogării. Vestea i-a pus pe gînduri pe unii vînzători, care spun că punctele lor comerciale nu se regăsesc în proiectul de renovare prezentat de arhitecți.

Arhitecții dau asigurări că aspectul clădirilor nu va avea de suferit, iar mozaicurile construite acum cîteva decenii, vor rămîne intacte.

Printre construcțiile care vor dispărea se numără și veceele, care se află într-o stare deplorabilă. Potrivit autorilor inițiativei, la peron, la platformă, sînt planificate veceuri publice, inclusiv predestinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, va fi amenajată camera mamei și a copilului.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi a nunțat că, după mai multe negocieri, edificarea unui mall chiar pe teritoriul autogării a fost anulată.


Pe14 mai, autoritățile urmează să se întîlnească din nou cu agenții economici de aici, pentru a decide care va fi soarta tuturor punctelor comerciale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽