COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Furtună despre anularea indemnizațiilor pentru angajații din sistemul medical

Furtună despre anularea indemnizațiilor pentru angajații din sistemul medical

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate publică, Nicolae Furtună, susține că a fost împotriva remunerării medicilor cu 16 mii de lei pentru infectarea cu COVID-19 în spitale.

În opinia funcționarului, autoritățile au promovat acordarea indemnizațiilor în cauză, nu și protecția la locul de muncă, transmite ipn.md.

„Cu studii epidemiologice, eu am fost din start împotrivă, cu riscul că voi fi blamat. Noi nu am promovat protecția, noi am promovat 16 mii de lei pentru riscul la locul de muncă. Unele persoane au avut un moment de respiro la momentul nepotrivit și s-au infectat. Eu am fost din start împotrivă pentru că noi nu am promovat intensiv să ne protejăm”, a declarat Nicolae Furtună în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Nicolae Furtună susține că nu comentează deciziile Guvernului privind retragerea indemnizației de 16 mii de lei și admite că funcționarii de profil ar fi putut identifica alte pîrghii de remunerare a medicilor.

Recent, Guvernul a abrogat prevedere legislativă prin care angajații din sistemul medical, care s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă, beneficiau de o indemnizație unică în valoare de 16 mii de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load