COVID-19 în MOLDOVA

Furtună: Copiii din grădinițe și din clasele primare nu e real să poarte măști

Furtună: Copiii din grădinițe și din clasele primare nu e real să poarte măști

Elevii claselor primare și preșcolarii ar putea fi scutiți de obligația de a purta măști în instituțiile de învățămînt. După cum a menționat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, accentul trebuie pus pe distanțarea socială și igiena mîinilor.

Și obligativitatea de a purta mănuși, la fel, ar putea fi revizuită, în situația în care instituțiile de învămînt vor asigura condiții de igienizare și dezinfectare a mîinilor, a mai spus șeful de la ANSP.

”Copiii din instituțiile de educație timpurie și cei din clasele primare nu este real și nu este oportun să poarte măști. Accentul nu trebuie pus pe măști, dar trebuie de pus pe distanță și pe igiena mîinilor. Vom accentua și pe asta vom insista. Cît ține de purtatul mănușilor pentru școlari, poate să nu devină o obligativitate dacă asigurăm condiții pentru igiena mîinilor, pornind de la spălatul mîinilor cu apă caldă și săpun și condiții de dezinfectare a mîinilor”, a declarat Nicolae Furtună, transmite radiochisinau.md.


Aminitim că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat un proiect care conține recomandări privind măsurile de protecție, de organizare și menținerea a spațiilor publice, a programului școlar și condițiilor de distanțare fizică. Documentul, care este la etapa consultărilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății și a organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului, prevede ca elevii să poarte la ore măști și mănuși pentru a preveni răspîndirea infecției cu COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load