COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Furtul miliardului: Bunuri, în valoare de circa 26 de milioane de lei, sechestrate

11 oct. 09:06   Societate
2399 0

Bunuri de aproximativ 26 000 000 de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), din cadrul CNA, săptămîna trecută. Potrivit ARBI, sechestrele au fost aplicate în baza delegațiilor procurorilor în dosarele fraudei bancare.

Printre acestea sînt acțiuni, 7 capitaluri sociale, 2 construcții nelocative, un cont bancar, 9 încăperi locative și nelocative, dar și 3 terenuri pentru construcții. Suma totală a bunurilor a fost estimată la 25 984 041 lei. Pînă în prezent, sechestrele aplicate de Agenție în dosarele fraudei bancare depășește 3 miliarde de lei.

Amintim că, ARBI are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.

Totodată, precizăm că procesul de recuperare a bunurilor infracționale este divizat în 4 etape succesive: urmărirea bunurilor infracționale şi acumularea probelor; indisponibilizarea bunurilor infracționale; confiscarea bunurilor infracționale şi repararea prejudiciilor; restituirea bunurilor infracţionale. Din aceste patru etape ale procesului de recuperare, doar primele două intră în competenţele ARBI. Astfel, prerogativa de confiscare a bunurilor aparține instanței de judecată, iar etapa restituirii, care presupune executarea hotărîrilor de confiscare, se realizează de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X