COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Funcționari de rang înalt din R. Moldova ar fi implicați în răpirea lui Ceaus

18 iun. 08:59   Societate
2156 1

Un ofițer de rang înalt din cadrul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS), dar și alți 30 de ofițeri ai Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) au fost implicați în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus.

Declarația a fost făcută la TV8, de către deputații Adrian Lebedinschi și Vasile Năstase, membri ai Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri.

Deputatul Lebedinschi spune că Procuratura Generală a primit documentele relevante despre implicarea ofițerilor în această acțiune ilegală, iar oamenii legii urmează să le cerceteze acum în ordinea penală.

”Din informațiile operative, dar iarăși SIS-ul refuză să ne prezinte informațiile reale, este implicat în comiterea acestei infracțiuni, angajatul SIS-lui care are un grad destul de înalt. Noi am prezentat aceste informații organului de urmărire penală, inclusiv informația asupra câtorva angajați ai SPPS, care în ziua respectivă au asigurat traseul spre Otaci”, a declarat Lebedinschi.

Totodată potrivit declarațiilor făcute în cadrul emisiunii, fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus s-ar afla pe teritoriul unei baze militare din Ucraina.

Vasile Năstase a precizat că în timpul investigațiilor privind răpirea lui Ceaus au fost audiate aproape toate instituțiile de drept din Republica Moldova, au fost discuții cu parlamentari din Ucraina, fiind audiată și soția acestuia.


„Noi am cerut de la instituțiile statului să ne dea un tabel cu toate acțiunile, pe ore. Am audiat înregistrările de la 112. Am câteva opinii separate. Cred că am avut o activitate consensuală. Vrem nu vrem, SIS trebuia să identifice cele 14 persoane care au venit din Ucraina. Cum își schimbau locația. Se cunosc mașinile implicate. Se cunosc locații în care Ceaus a fost pus în alt portbagaj”, a declarat Vasile Năstase, adăugând că „fostul judecător ucrainean se află pe teritoriul unei baze militare din Ucraina”.

„Avem declarația deputatului Ariev din Ucraina la care unitate militară”, a intervenit Adrian Lebedinschi, care face parte din comisia din anchetă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽