X 
Criza energetică stiri: 1570
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Fructele și legumele de la piață, pericol adevărat

27 sep. 14:45   Societate
2659 0

Pentru un mod sănătos de viață, Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a cel puțin 400 de grame de fructe și legume pe zi, mai ales în sezonul coacerii acestora. De multe ori însă, în locul beneficiilor nutriționale, oamenii ajung la spital, pentru că, odată cu consumul fructelor și legumelor, crește și numărul intoxicațiilor, mai ales în rîndul copiilor.

Cauza ar fi prezența prea mare de nitrați în fructele și legumele procurate, spun specialiștii, transmite Noi.md cu referire la ZdG.

Și chiar dacă la plasarea pe piață, fructele și legumele obțin certificate prin care se prezumă că ar fi inofensive, nu întotdeauna aceste documente sunt și veridice, o spun chiar specialiștii.

Tocmai de aceasta, cele mai sigure soluții pentru a neutraliza conținutul înalt de nitrați sunt vigilența în timpul cumpărăturilor și prelucrarea mecanică sau termică a fructelor și legumelor înainte de a le consuma, recomandă medicii.

Mihai are 11 ani. De mai bine de o săptămînă, băiatul este internat în Secția Gastrologie și Hepatologie a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Află povestea în videoul de mai jos:

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав