COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Frica din acest an va lega pentru mult timp turiștii de patria lor

Ce pot face autoritățile pentru dezvoltarea turismului local.

În situația în care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova în acest an, din cauza interdicției de călătorie în condițiile pandemiei de COVID-19, nu vor putea să se odihnească peste hotare și va explora noi locuri interesante și obiective turistice din țara noastră, autoritățile centrale și locale pot lua o serie de măsuri pentru dezvoltarea turismului local, în special, amenajarea unor terenuri pentru camping și deschiderea unor noi gospodării rurale pentru odihnă.

Această părere a fost exprimată de prezentatoarea TV Elena Levițcaia-Pahomova în emisiunea sa de autor "Mecanismul de acțiune" de la postul de televiziune "NTV-Moldova", transmite Noi.md.

Ea a amintit că în Moldova există un număr mare de locuri și atracții interesante, dar condiții adecvate pentru odihnă, mai ales în situația actuală privind pandemia COVID-19, nu sînt.

Elena Levițcaia-Pahomova a amintit că sute de baze, construite încă în perioada Uniunii Sovietice, în cel mai bun caz, au fost privatizate, iar în cel mai rău - distruse. În plus, anterior turismul intern se baza pe odihna în masă cu o concentrație mare de turiști. Însă în condițiile pandemiei de coronavirus exsită o altă cerință - de a împrăștia turiștii în întreaga țară.


"Dar cîteva zeci de pensiuni private împrăștiate în republică, nu acoperă cererea. Și locurile sînt ocupate peste tot pînă la sfîrșitul verii. Ce puteau face autoritățile, înțelegînd care va fi situația? De exemplu, să amenajeze terenuri de camping. În acest an, sîntem de acord și cu corturile, doar să fim departe de orașe. Dar autoritățile fie nu s-au gîndit, fie nu au văzut potențial. Probabil, la începutul lunii august, este prea târziu de a face acest lucru, deși urmează toamna și anul viitor. Deși frica, apărută în acest an, ar putea lega permanent turiștii noștri de patrie", a menționat prezentatoarea TV.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load