COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7868

Frauda bancară: Procurorii percheziționează casa lui Andronachi

23 sep. 2021,, 09:04   Societate
1616 3

Procurorul Anticorupție, Octaviana Iachimovschi, desfășoară la această oră percheziții la domiciliul fostului deputat democrat, Vladimir Andronachi, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Procurorul Anticorupție, Octaviana Iachimovschi, desfășoară la această oră percheziții la domiciliul fostului deputat democrat, Vladimir Andronachi. Percheziții se interprind și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul lui Andronachi, susțin sursele Deschide.MD. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului fraudei bancare.

Fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi, a fost pus sub acuzare în dosarul „furtului miliardului”. Într-o declarație a fostului parlamentar se precizează acesta a primit o citație prin care este pus sub învinuire și care i-a fost înmînată soției lui săptămîna trecută.

Andronache afirmă că este nevinovat și a devenit victima atacurilor din partea PAS, care utilizează mai multe instrumente de discreditare a lui, inclusiv presa, dar și procuratura.

În august au apărut mai multe imagini care prezintă negocierile între Veaceslav Platon și Vladimir Andronachi, din anul 2014, care ar fi avut loc la Kiev. Din video reiese că Vladimir Andronachi ar fi fost implicat în tranzacția de vînzare-cumpărare, de la sfîrșitul anului 2014, a acțiunilor BC „Victoriabank”, dar și alte companii. Acesta a fost un moment important în schema fraudei bancare de la Banca de Economii, Banca Socială, dar și Unibank, care în prezent este examinată de procurori.


Potrivit datelor, cumpăratorul de facto al acestor active a fost nimeni altul decît Vladimir Plahotniuc, iar mijloacele bănești achitate de circa 70 de milioane de dolari americani, au fost sustrase de la „Banca de Economii” prin contractarea unor credite neperformante cu implicarea unui grup de companii controlate de Ilan Șor: SRL „Provolirom”, SRL „Caritas Group”, „SRl Dracard” și SRL „Voximar”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X