X 

Fostul șef de la CFM transferat din arest la domiciliu sub control judiciar

30 mar. 12:51   Societate
1300 0

Fostul șef de la CFM, Iurie Topală, a fost transferat din arest la domiciliu sub control judiciar.

Decizia a fost luată după ce Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu.

În schimb, instanța de judecată a dispus aplicarea controlului judiciar, notează tv8.

Anterior, aceeași instanță a respins demersul procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului preventiv și plasarea acestuia în arest la domiciliu, în ianuarie 2023.

Reamintim că Iurie Topală este acuzat de abuz de serviciu. Acesta a fost extrădat în Republica Moldova, în seara zilei de joi, 3 noiembrie. De pe Aeroportul Internațional Chișinău, acesta a declarat că nu își recunoaște vina și a refuzat să comenteze acuzațiile procurorilor.


Autoritățile belgiene au acceptat extrădarea lui Iurie Topală, anunțat în căutare internațională pe 23 noiembrie 2021, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Centru și PCCOCS cu scop de arest și extrădare pe canalele OIPC Interpol.

Ulterior, în privința acestuia a fost aplicată măsura de arest preventiv, fiind plasat în Penitenciarul Nr.13. În data de 27 ianuarie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis decizia de plasare a lui Topală în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий