Fostul șef de la CFM, reținut în Belgia, apoi extrădat, a fost eliberat de sub restricții. Reacția lui Stamate

3 oct. 07:18   Societate
2695 0

Președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate,a venit cu o reacție privind informația apărută în spațiul public că, fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, reținut în Belgia, apoi extrădat, a fost eliberat de sub restricții.

„Din păcate, noi avem judecători și procurori comozi în instanțe, care pot să facă pe placul celor investigați”, a declarat Stamate în cadul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal Tv.

„Este corect să spunem cetățenilor anumite lucruri. Asta face parte din educația juridică.

De fiecare dată cînd cineva, fiind în vizorul Procuraturii în cadrul unui dosar penal, este reținut, după care este în arest la domiciliu, apoi sub control judiciar, și ulterior i se ridică toate restricțiile, de regulă lumea critică și Procuratura și instanțele de judecată pentru acest lucru. Însă, acest lucru deseori este normal. Deoarece, persoana respectivă e reținută pentru o anumită perioadă scurtă de timp în cadrul căreia se desfășoară cele mai importante acțiuni de urmărire penală. Această persoană trebuie sa fie reținută, sau plasată în arest la domiciliu, ca sa nu fie influențați martori sau distruse probele. După care îi aplici o anumită restricție, în funcție de gradul eschivare de urmărire penală.

Asta e regula generală care este ok, dar sînt și excepții. Atunci cînd este risc că persoana poate să se sustragă de la justiție, să plece, fiindcă a fost adus cu greu, e natural ca și Procurorii să solicite prelungirea măsurii.


De ce se întîmplă așa? E greu să spun de ce se întîmplă așa. Mie îmi pare că unii judecători fac pe placul celor investigați. Din păcate, noi avem judecători și procurori comozi în instanțe, care pot să facă pe placul celor investigați”, a declarat Olesea Stamate.

1
2
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?