COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7837
Criza energetică stiri: 514

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic a fost achitat

30 noi. 2021,, 16:44   Societate
1422 0

Punct final în dosarul în care Petic a fost acuzat de viol. Fostul polițist de frontieră a fost achitat. O decizie în acest sens a fost luată marți, 30 noiembrie, de Judecătoria Orhei.

Acuzațiile la adresa lui au fost retrase încă acum ceva timp, după ce au ieșit la iveală înregistrările video cu modul în care presupusa victimă a violului era instruită pentru a înscena infracțiunea.

Șase persoane au fost reținute și plasate în arest preventiv, la începutul acestei luni, pentru fabricare dosarului în care Gheorghe Petic este acuzat de viol.

Printre cei reținuți, respectiv plasați în arest, este și Vadim Mînzărari, șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI pînă în vara acestui an. Reținerile au avut loc după o serie de percheziții. În ziua reținerii celor șase, SIS a publicat înregistrări video cu modul în care presupusa victimă a violului era instruită pentru înscenarea infracțiunii.

În dosarul înscenării violului de care este învinuit Gheorghe Petic, la Procuratură a fost invitat pentru a fi audiat în calitate de bănuit și fostul șef – adjunct al OGI, Gheorghe Cavcvaliuc, anunțat în căutare de autoritățile de la Chișinău în dosarul „verde de briliant” și fugit acum cîteva luni la Londra.


Gheorghe Petic a fost condamnat în martie 2019, de magistrații Judecătoriei Orhei, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei. Cîteva luni mai tîrziu, a fost eliberat din detenție, iar dosarul cu pricina trimis la rejudecare în prima instanță.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X