X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Fostul medic care ar fi pus la cale asasinarea ex-partenerului său de afaceri, plasat în arest pentru 30 de zile

20 mai. 10:30   Societate
5063 0

Fostul medic care ar fi pus la cale asasinatul unui alt doctor a fost plasat în arest pentru 30 zile. Aceeași măsură a fost aplicată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana și pentru fostul luptător afganez, care i-a pus la dispoziție un Kalașnikov, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Investigațiile continuă, sub conducerea procurorilor PCCOCS, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Medicul a fost reținut joi, 18 mai, pentru 72 de ore de către oamenii legii după ce ar fi pus la cale asasinatul unui coleg de breaslă. Pentru aceasta, bănuitul urma să plătească 10 mii de euro. De asemenea, a fost reținut și un fost luptător afganez, care i-ar fi pus la dispoziție suspectului un pistol, transmite tv8.md.

Potrivit PCCOCS, motivul comandării asasinatului ar fi fost răzbunarea acestuia față de fostul partener de afaceri, care a refuzat să continue colaborarea după ce bănuitul a condiționat parteneriatul prin numirea într-o funcție de conducere în clinică a nurorii sale.

Prin urmare, fostul partener și-a retras activele din clinică și a părăsit echipa, iar alți medici i-au urmat exemplul. În continuare, compania a falimentat, iar între timp fostul partener a pus pe roate o altă afacere în domeniul medical.


Potrivit datelor din dosar, bănuitul urma să-i plătească asasinului suma de 10.000 euro pentru executarea omorului. Pentru ca să-și atingă scopul fără ca să fie deconspirat, acesta comunica doar cu persoana care ar fi contactat direct cu asasinul – persoană care de fapt s-a dovedit a fi un investigator INI sub acoperire.

Bănuitul, deci, a achitat întîi 1.500 euro, iar restul celor 8.500 euro urma să-i achite odată cu prezentarea de către executorul comenzii a imaginilor fotografice privind asasinatul. În acest scop, bănuitul i-a făcut rost asasinului de un pistol automat Kalașnikov și 30 de cartușe, care i l-a prezentat intermediarului cu care comunica.

Arma fusese furnizată fostului medic de către un fost luptător în conflictul din Afganistan, din raionul Dubăsari, care a luptat și în regiunea transnistreană și care la moment este condamnat condiționat la patru ani închisoare (escrocherie și uzurparea calității oficiale în stat).

Planul bănuitului, însă, a fost deconspirat odată cu achitarea celei de-a doua tranșe – moment în care a fost reținut, în flagrant cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” . Au urmat percheziții la fostul medic, de unde au fost ridicați peste 200.000 dolari, peste 17.000 lire sterline, un pistol, înscrisuri de ciornă și telefoane mobile.2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?