COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Fostul director CNA își vrea funcția înapoi

17 aug. 08:29   Societate
1773 0

Ședința de judecată de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, în cadrul căreia urma să fie examinată legalitatea actului administrativ prin care Bogdan Zumbreanu a fost demis din funcția de șef al Centrului Național Anticorupție (CNA), a fost întreruptă. Aceasta a fost programată pentru ziua de luni, 16 august curent, după amiază.

Potrivit informației despre ședință de pe portalul instanțelor naționale, ședința a fost întreruptă pentru etapa pledoariilor, adică pentru expunere orală care va fi făcută de avocat în fața unei instanțe judecătorești pentru apărarea cauzei.

Dosarul se află în gestiunea judecătoarei Judecătoriei Rîșcani Ludmila Holevițcaia.

O nouă ședință de judecată va avea loc peste o săptămînă, lunea viitoare, pe data de 23 august curent.


Amintim că Bogdan Zumbreanu a fost demis din funcție în vara anului 2019 de către Parlamentul de atunci, cu votul deputaților PSRM și a celor din Blocul ACUM (PAS și Platforma DA). Între timp, deputații PAS au înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care au propus modificarea legislației privind numirea în funcție a directorului CNA. În fapt, se propune să fie eliminar concursul și numirea să fie făcută de un grup de minimum 20 de deputați.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽