AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Fostul director al Union Fenosa în Moldova, a fost reținut de Interpol în Spania

1 dec. 2021,, 12:46   Societate
2842 0

Fost manager al Red Union Fenosa în Moldova, Juan Ignacio Ibarra Castellano, a fost arestat în octombrie de agenții Interpol în orașul Zaragoza, Spania, pentru acuzații de fraudă, emiterea unor documente false, evaziune fiscală etc.

Ignacio Ibarra, după cum era cunoscut în Moldova, a deținut funcția de viceconsul onorific al Spaniei în Ciudad del Este, oraș din Paraguay, notează noi.md cu referire la anticoruptie.

De asemenea, el a exercitat funcțiile de consilier economic pe lîngă Guvernul din Paraguay în timpul cabinetului Horacio Cartes, șef al Camerei de Comerț al Spaniei în Paraguay și a mai avut activități în sectorul privat.

Pe 4 februarie, autoritățile din Paraguay au prezentat acuzațiile împotriva lui Ibarra Castellanos. Potrivit agentului fiscal Nilsa Marlene Torales din Ciudad del Este, potrivit publicației, www.abc.com.py , cetățeanul spaniol este responsabil pentru mai multe infracțiuni, inclusiv fraudă, încălcarea obligației privind păstrarea registrelor de comerț, emiterea unor documente false, evaziune fiscală etc.

Pe 15 martie, o instanță de crime economice din Ciudad del Este a declarat nejustificată absența lui Ibarra Castelano în cadrul mai multor ședințe de judecată privind mai multe cauze penale pentru fraudă și alte infracțiuni și a dispus darea în urmărire internațională a fostului manager al Union Fenosa.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав