Criza energetică stiri: 797
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Fostul director al Liceului teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, restabilit în funcție

7 mai. 11:30   Societate
1538

Fostul director al Liceului teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost restabilit în funcție prin decizie judecătorească. Solicitat de IPN, Ion Iovcev a declarat că „a mers în instanța de judecată ca să obțină dreptate și să demonstreze că și în Republica Moldova există echitate”.

Profesorul menționează că planifică să se întoarcă în liceu, dar nu pe o perioadă îndelungată. „Aș vrea să fie pregătită o persoană care să aibă o poziție, verticalitate. Eu vreau totuși să avem continuitate. Ar trebui să vină și alți specialiști care vor urma ceea ce am făcut noi”, a notat Ion Iovcev.

„Pe parcursul anilor, am fost și director, și ministru, și ambasador. Dar dacă mă țineam numai de ceea ce ne dicta cineva de sus, demult școlile noastre n-ar fi fost. În pofida tulburărilor existente în regiunea transnistreană, școlile cu predare în limba de stat trebuie să rămînă prioritatea statului și să le creeze condiții normale, pentru ca tot ce avem acolo național să se păstreze. Are loc rusificare intensă. Noi sîntem acolo ostatici în propria țară”, a declarat directorul liceului.

În această ordine de idei, Ion Iovcev a spus că lansează o carte la București intitulată „Ostatic în propria țară. Cartea vieții mele”. Profesorul a precizat că este o carte autobiografică despre lupta pe care el a avut-o pe parcursul acestor trei decenii împreună cu părinții, profesorii și elevii”. La fel, profesorul planifică să redacteze încă un volum care va cuprinde o colecție de interviuri. Ion Iovcev a dat interviuri atît în Republica Moldova și România, cît și peste hotare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației și Cercetării, în urma analizei ordinului de concediere a lui Ion Iovcev, nu au fost identificate premise care să poată justifica necesitatea sau oportunitatea ordinului respectiv.


Ion Iovcev va prelua interimatul funcției, începînd cu 16 mai 2022. Pe 27 mai, împlinește 30 de ani de cînd deține funcția de director al Liceului teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol.

Ion Iovcev a fost eliberat din funcția de director interimar al Liceului teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol în iunie 2021 de către ministra educației de atunci Lilia Pogolșa.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав