X 

Fostul director al Autorității Aeronautice Civile are un nou litigiu

9 sep. 12:15   Societate
3543 0

Fostul director al Autorității Aeronautice Civile (AAC) între anii 2013 și 2015, Iurie Armaș, luptă de 8 ani în instanță, după ce a fost demis în urma unei bănuieli că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 800 de mii de lei.

Deși dosarul, inițiat de Centrul Național Anticorupție (CNA), a fost clasat de Procuratura Anticorupție, iar magistrații au dispus, în 2021, achitarea prejudiciilor materiale și morale, fostul șef AAC continuă să-și caute dreptatea în judecată. Vineri, Armaș a acționat din nou Ministerul Justiției în instanță, de data aceasta solicitînd controlul legalităţii actelor emise în privința sa.

Iurie Armaș a fost numit director AAC prin hotărîrea Guvernului Leancă din 13 noiembrie 2013, iar în luna iunie 2015 a fost demis. CNA anunța atunci că Armaș este cercetat într-un dosar penal pe faptul „depăşirii atribuţiilor de serviciu de către persoane cu demnitate publică”, iar în baza unui demers al procurorilor, acesta a fost suspendat din funcție, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

După ce dosarul a fost clasat, la inițiativa Procuraturii Anticorupție, care a emis un raport pe acest caz, Armaș a depus cerere de chemare în judecată, solicitînd ca procurorii să-și ceară scuze. Totodată, acesta a cerut achitarea prejudiciilor materiale și morale, pretenții care au fost acceptate inclusiv de instanța de apel.

2
1
2
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?