X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Fosta purtătoare de cuvînt de la MAI, revoltată de deciziile șefilor de la interne

20 iun. 09:12   Societate
3006 0

În subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne este criză mare de minți analitice, viziune și ”mai ales criză de comandanți care să gestioneze măsurile în masă”. Această opinie a fost exprimată, pe pagina sa de facebook, de Alina Zbancă fostă purtătoare de cuvînt a MAI, informează Noi.md

”Astăzi, sute de carabinieri au asigurat ordinea publică în timpul marșului… Chiar dacă evenimentul a fost unul pașnic, responsabilii de la MAI au decis să le pună cagule pe cap ofițerilor (la 33 de grade cu plus) chiar dacă ei nu sînt din subdiviziuni cu destinație specială și nu există regulament care să spună că toți angajații MAI au voie să poarte acest echipament. Adevărat, cui îi pasă despre asta acum și cine să recunoască că e criză mare de minți analitice și viziune, dar mai ales criză de comandanți care să gestioneze măsurile în masă”, a scris Zbancă

Potrivit ei, fotograful Andrei Mardari a realizat Imaginea care a întristat mulți actuali și foști ofițeri, fotografie care comunică mai mult decît o sută de discursuri despre reforme de la tribună.

”Anul 2022.

Un carabinier sufocat de căldura de afară, cu echipament de zeci de kg pe el, duce agățat de rucsacul sovietic un “pled”, care după părerea șefilor lui, poate înlocui “Pătura de urgență”, folosită (de anumite servicii de urgență) la stingerea focului.


Să presupunem că la MAI, din informații operative se știa despre intențiile unora de a produce “incendii”, “explozii” sau alte acțiuni care ar putea genera foc și au decis să doteze carabinierii cu “echipament potrivit”.

Dar, oare cît de indiferent trebuie să fii de imaginea acestui sistem, încît să admiți ca acești angajați să apară în public în acest hal și să admiți ca societatea să asocieze imaginea unei instituții de forță cu “un pled” colorat agățat în spate”, scrie Zbancă.

Totodată, fosta purtătoate de cuvînt de la MAI, spune că carabinierii au trecut în ultimii ani prin reforme radicale, iar partenerii au susținut aceste procese cu suficienți bani și echipament. Iată de ce, ea se întrebă cum de astăzi carabinierii nu au un rucsac modern sau o pătură ignifugă?

”Sau poate sînt capacități și resurse, dar nu mai există minți analitice și lideri care să se gîndească la angajații lor ca la proprii copii care merită ceva mai bun. Cum poate o pătură din material sintetic, atribut de pat, servi drept obiect special din dotarea forțelor de ordine? La instruirile din străinătate la care au participat carabinierii oare despre așa nivel se comunica?! Oare nici un șef de la MAI nu a roșit astăzi cînd a văzut acești băieți la datorie în așa postură?! Cine a făcut instructajul înainte de acest eveniment? Cine a permis acest lucru? Cine se face responsabil de imaginea de astăzi a acestor carabinieri?! Retorice întrebări”, a scris Zbancă.

Aceasta a mai spus celor care au stat în scaune moi și au urmărit transmisiunile live, că aceste pături sînt simbolul atitudini pe care o au față de oamenii cu epoleți pe umăr.

De menționat că aceste imagini au fost realizate în timpul marșului LGBT care a avut loc ieri în Chișinău. Împotriva marșului dat și-au exprimat dezacordul reprezentanții Mitropoliei Moldovei, Mișcării de tineret ”Voievod” și primarul capitalei Ion Ceban.

Contactați de echipa TV8, reprezentanții Inspectoratului General de Carabinieri au comunicat că în caz de situație de risc, păturile urmau a fi utilizate la stingerea unui posibil incendiu.

„Păturile erau pentru utilizare în caz de necesitate la stingerea persoanelor care sunt afectate de flăcări. Acesta este un procedeu care se folosește deseori la stingerea incendiului. De obicei se folosește o pătură, o plapumă care are un material dens. Era o pătură simplă”, a declarat Alexandru Bejan, care a precizat că în prezent IGC dispune doar de asemenea pături în caz de incendiu.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав