COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Fost premier: Pentru a cumpăra gaz din Polonia, la „preț secret”, „verișoarele” au luat azi din buget 1,7 miliarde lei

26 oct. 07:32   Societate
5377 14

Fostul prim-ministru, Ion Chicu susține că pentru a cumpăra gaz de la compania poloneză PGNiG, „verișoarele” au luat azi din buget 1,7 miliarde lei”. „De „secret” nu ne supărăm, că înțelegem și așa că e mai scump (ca de la ruși)”, a scris Chicu într-o postare, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Pentru a cumpăra gaz pe „preț secret”, „verișoarele” au luat azi din buget 1,7 miliarde lei. De „secret” nu ne supărăm, că înțelegem și așa că e mai scump (ca de la ruși). Dacă era mai ieftin, Maia Sandu se întorcea de la Viena, era deja la Bogza în studiou.

Problema e cu alocarea a celor 1.7 mlrd.lei, printr-o decizie a Comisiei Situații Excepționale. Anul trecut, în aprilie, cînd guvernul a vrut să procure echipamente medicale prin acest procedeu ... PAS sau DA sau alții ca ei - au mers la Curtea Constituțională cu contestare. Evident, CCM i-a satisfăcut. Prin Decizia din 23 iunue 2020. Nu se poate să iei ilegal din buget 1,7 miliarde de lei. E infracțiune”, a scris Chicu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că nu poate spune exact prețul cu care Energocom a procurat un milion de metri cubi de gaz de la compania poloneză PGNiG. „Prețul este unul de piață, sîntem în zona a 1000 de dolari pe 1000 m3, dar e secret comercial și nu pot să spun cifra exactă”, a declarat șefa Executivului la ÎnProfunzime de la ProTV.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X