X 
Arşiţa stiri: 171
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Formare și perfecționare profesională continuă pentru funcționarii vamali

25 mai. 10:15   Societate
2947 0

În perioada 20-24 mai curent, funcționarii vamali din cadrul Aparatului central și Birourilor vamale Nord, Sud și Centru au participat la cursul „Formare și perfecționare profesională continuă”, desfășurat în cadrul Centrului de instruire.

Cursul are drept scop dezvoltarea și consolidarea cunoștințelor funcționarilor în domeniul activității vamale și aplicarea conformă în practică a prevederilor legislației vamale, transmite Noi.md.

Timp de 5 zile, participanții au fost instruiți atît teoretic, cît și practic de către specialiștii de profil din cadrul Serviciului Vamal, conform domeniului de competență.

Astfel, formatorii au prezentat aspecte generale privind regimurile vamale și controlul mărfurilor, aplicarea mijloacelor tehnice speciale de control, prelevarea probelor de mărfuri și expertizarea acestora, sistemele informaționale ale Serviciului Vamal, facilitățile fiscale, protecția vamală a drepturilor de proprietate intelectuală, utilizarea platformei e-learning, Strategia de comunicare etc.

În cadrul instruirilor, funcționarii vamali din prima linie de control au avut oportunitatea de a face un schimb de opinii cu specialiștii de profil și de a analiza studii de caz din activitatea cotidiană privind aplicarea în practică a procedurilor vamale.


Programul de instruire a inclus 24 de subiecte tematice, iar la finalul acestuia toți participanții au supuși unui test, pentru evaluarea cunoștințelor obținute.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав