X 

Forfotă în căminele studențești, în pragul noului an de studii

9 aug. 11:15   Societate
1795 0

Forfotă mare în căminele univesităților unde se fac pregătiri pentru noul an de studii.

Alături de muncitori participă şi studenţi motivaţi că pot obține o reducere la tariful de cazare şi îşi pot alege și o cameră după plac, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Daniel şi Sergiu au rămas în cămin pe perioada vacanţei şi au decis să ofere o mînă de ajutor muncitorilor.

Daniel Deschieru, student: „Ajutăm cînd putem şi cum putem în impul liber, deoarece stăm pe vară şi lucrăm. E important ca căminul să fie curat”.

Sergiu Chistol, student: „Cînd trebuie ajutorul nostrum noi îl oferim deoarece tot noi aici trăim şi ar fi bine ca fiecare dintre noi să dea o mînă de ajutor pentru că tot e în folosul nostru”.


În căminele UTM s-a muncit intens si eficient.

Vasile Carastan administrator, cămin UTM: „Aici au fost schimbate blocurile sanitare, apa, canalizarea, ferestrele au fost schimbate, uşile, electricitatea. A rămas să finalizăm lucrările de cosmetic cu material uscat”.

Anatol Alexei, şef, Direcția Socială şi Activităţi Studenţeşti, UTM: „În căminul în care ne aflăm la moment sunt schimbate toate geamurile. Este un proiect de circa 1,5 milioane de lei. Bani alocaţi de către Ministerul Educaţiei. La fel urmează să anunţăm lîncă o licitaţie de peste un milio de lei iarăşi pentru schimbarea de geamuri în alte cămine, tot în acest an”.

Şi la căminele Universităţii de Stat din Moldova studenţii dau o mînă de ajutor.

Preţul pentru un loc în căminele studenţeşti din Republica Moldova este între 400 şi 800 de lei pe lună. Cazarea studentilor începe la sfîrşitul lunii august.

1
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?