X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, în creștere. Care sînt cauzele

5 feb. 17:38   Societate
2116 0

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în prima lună a anului 2024, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de aproape 670 de milioane de lei.

Acumulările respective au fost în creştere cu peste 55 de milioane sau cu 9%, faţă de perioada similară a anului 2023, anunță CNAM.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 600,5 milioane de lei, cu aproape 67 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de circa 55 de milioane de lei, în descreștere cu 7,2 milioane comparativ cu prima lună a anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile sistemului de asigurări obligatorii de asistenţă medicală, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit peste 14,5 milioane de lei, cu circa 4,5 milioane mai puțin faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.


Totodată, în prima lună a anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste un miliard 33 de milioane de lei, bani transferaţi în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale compensate, oferite în ianuarie 2024, este cu peste 31 de milioane de lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?