Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Folosind astfel de metode de combatere a COVID-19, creăm o nișă pentru alți viruși. Opinie

2 sep. 2021,, 13:00   Societate
3073 0

O astfel de reacție la o infecție respiratorie și introducerea unor restricții masive, o scădere a nivelului de comunicare în contextul luptei împotriva coronavirusului duce la faptul că, în general, creăm o nișă pentru alți viruși.

Opinia a fost exprimată de un virolog, candidat la științele biologice, cercetător științific superior la Institutul de Microbiologie și Virologie. „D.K. Zabolotnîi” al Academiei Naționale de Științe din Ucraina Nadejda Jolobak, relatează Noi.md.

Ea a menționat că există un astfel de concept ca ecologia virușilor, iar componenta principală a ecologiei, ca știință biologică, este studiul interacțiunii microorganismelor și macroorganismelor în ecosferă, adică în biosfera de pe Pământ.

„Și mesajul uman al ecologiei ca știință este că trebuie să înțelegem că, distrugînd oricare dintre specii, orice specie, nu contează care, fie un virus, fie un microb, fie niște vertebrate, fie păsări, pești, nu contează care, creăm o nișă pentru apariția altor forme, pentru ocuparea acestei nișe de alte forme. În cazul agenților patogeni, distrugînd un agent patogen pe care, în principiu, îl învingem destul de ușor, creăm o nișă pentru apariția unui alt agent patogen. În ceea ce privește infecția gripală, infecțiile respiratorii, există studii care spun că anume lupta eficientă împotriva infecția a creat o nișă pentru realizarea infecției cu coronavirus”, a subliniat Nadejda Jolobak.

Potrivit ei, studiile oamenilor de știință britanici publicate la sfârșitul anului trecut arată că există o circulație constantă a virusurilor respiratorii, o schimbare constantă a unuia sau a altui virus respirator.


„Cunoaștem mai mult de 200 dintre aceștia. Dar asta nu înseamnă că sunt nu există mai mult de 200. Sînt doar ceea ce știm. Nu cunoaștem mulți alți viruși, ei nu apar tocmai pentru că există acestea, suntem obișnuiți cu acestea, da. Dar cele noi care pot veni dacă le eliminăm, nu se știe cum vom reacționa la ele. Prin urmare, nu e rezonabil să tăi mâna dacă te-ai lovit și ai primit o vânătaie. Trebuie să înțelegem că există o interacțiune constantă între aceste forme vii și că noi suntem formați de aceste forme și că supraviețuim și ne menținem stabilitatea tocmai pentru că suntem în permanență în contact cu ei. Dacă rupem aceste contacte, acest lucru va contribui la schimbarea noastră, și nu se știe în ce direcție”, a spus virologul, candidatul la științe, cercetător științific superior la Institutul de Microbiologie și Virologie „D.K. Zabolotnîi” al Academiei Naționale de Științe din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?